Kibbe bil-saniye, Kibbe uit de oven

  • 1 extra grote portie kibbe met 400 gram vlees
  • 150 g burghul
  • 3 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. piment
  • zout& peper
  • 25 g boter
    • vulling
  • 250 g lams- of rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • ½ theel. kaneel

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de ui glazig in een drupje olijfolie, voeg het gehakt en de pijnboompitten toe en bak alles los en rul tot de roze kleur van het vlees verdwenen is.
Voeg de kaneel toe en 3 eetlepels water.
Laat in een pannetje op een heel laag pitje de boter smelten.
Verdeel de helft van de rauwe kibbe over een niet te grote ovenschaal.
Doe daar de gehaktvulling op en dek af met de rest van de kibbe.
Dat is even lastig, maar daar kan ik ook niks aan doen.
Strijk glad en decoreer.
Giet de boter over het gerecht.
Bak een half uur in het midden van de oven en zet daarna wat hoger om in circa 10 minuten de bovenkant te laten kleuren.
Laat zeker een kwartier afkoelen voor het serveren, dat komt de smaak ten goede.

Bron: Onno Kleyn

Terug