Kibbe nayyé, Libanese 'tartaar'

  • 250 g lamsbout zonder bot
  • 1 klein uitje
  • 50 g fijne burghul
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 snufje piment (ook wel allspice genoemd)
  • zout & peper (zwart of, lekker pittig, cayenne)
  • 1 krop bindsla (romana)

Week de burghul 10 minuten in koud water, laat uitlekken en knijp er het teveel aan water uit.
Bewaar.
Draai de ui in de keukenmachine tot pulp en bewaar.
Snij het vlees in klein stukjes en draai die geheel en al tot pulp.
Meng burghul, ui en vlees met de handen.
Voeg de komijn, piment, zout & peper toe en kneed goed door.
Spreid de kibbe op een schaal uit, strijk glad en versier als je dat wilt met ingedrukte patronen.
Verwijder de buitenste bladen van de sla en snij in één keer de top met de stugge uiteinden eraf.
Presenteer de sla bij de kibbe.
Je eet het vlees door er met blaadjes sla wat van op te scheppen.

Het vlees koop je uiteraard bij een betrouwbare slager.
Je doet niet nog een paar uur boodschappen voordat je het thuis in de koelkast legt en je wast je handen voordat je het verwerkt.
Het is rauw, blijft rauw en heeft dus extra hygiëne nodig.

Bron: Onno Kleyn

Terug