Sis Kebab, spies van rundvlees

siskebab (4K)

uit Turkije, Marokko of Tunesië

  • 400 - 500 g entrecote (lende biefstuk)
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 ½ dl olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 2 fijngesneden, verse laurierblaadjes
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout
  • 1 rode + 1 groene paprika in grote stukken gesneden
  • 2 rode uien in vieren gesneden
  • 6 gehalveerde tomaten
  • 8 grote champignons
  • 400 g gekookte rijst
  • parten citroen voor de garnering
  • gemengde sla met tomaat en komkommer

Snijd alle pezen en vliezen van de entrecote en snijd het vlees vervolgens in dobbelstenen.
Meng de fijngesneden ui, de olijfolie, citroensap, peterselie, laurier, peper en zout door elkaar.
Giet de marinade over de entrecote en laat het vlees ca. 1 uur in de koelkast marineren.
Schep het vlees af en toe om.
Rijg het gemarineerde vlees aan spiesen, evenals de groenten.
Rooster beide spiesen 3 tot 5 minuten op de gril of barbecue.
Neem de spiesen van het vuur en houd ze warm in aluminiumfolie.
Schep de warme rijst op de borden en leg hierop een vleesspies en een groentespies.
Garneer de sis kebab met parten citroen en serveer het gerecht met de gemengde sla met tomaat en komkommer.

Wijnadvies
Rioja Tinto, Pagos de la Barca, Rioja

Succestip
Gebruik in plaats van rundvlees bijv. lamsboutplakken of kalkoenfilet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug