Tilapiafilet met amandel chermoula

tilapiafilet (5K)

uit Tunesie

  • 8 tilapiafilets van 100 g
  • 2 eetl. olijfolie om in te bakken
  • 2 theel. verse koriander
  • 2 eetl. versgehakte muntblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ theel. chilipoeder
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout
    • voor de chermoula:
  • 4 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in kleine blokjes gesneden
  • 2 fijngesneden rode uien
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. fijngesneden verse koriander
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. fijngemalen geroosterde komijn
  • 3 eetl. amandelen
  • 2 eetl. bloem
  • 20 cl visbouillon

Doe de koriander, muntblaadjes, knoflook en chilipoeder in een mixerblender.
Voeg terwijl de mixerblender draait, geleidelijk de olie toe tot er een smeuige marinade ontstaat.
Breng de marinade op smaak met limoensap, peper en zout.
Bestrijk de tilapiafilets met de marinade en laat ze afgedekt met plasticfolie gedurende 1 uur in de koelkast marineren.
Bak in de tussentijd de uien in de olijfolie goudbruin en voeg de tomaatblokjes, koriander, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout toe.
Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg daarna de visbouillon en amandelen toe en laat de chermoula ca. 15 minuten zachtjes stoven tot het vocht bijna verdampt is.
Laat de amandel chermoula vervolgens afkoelen.
Neem de tilapiafilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrooi de tilapiafilets met bloem, klop de overtollige bloem er af en bak de vis in een ruime pan met olie in ca. 10 minuten goudbruin en krokant.
Verwarm in de tussentijd ook de amandel chermoula.
Laat de gebakken tilapiafilets op keukenpapier uitlekken en schep ze vervolgens op voorverwarmde borden.
Bedek de tilapiafilets met de warme amandel chermoula.
Serveer dit gerecht met gestoofde auberginepuree.

Wijnadvies:
Chenin Blanc, Kaapse roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Succestip:
Dit gerecht kunt u ook bereiden met andere, stevige vissoorten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug