Kalfslever met ui en oude sherryazijn

  • 3 uien, in plakken
  • 4 à 5 eetl. roomboter
  • 4 plakken kalfslever
  • drupje olie
  • 3 eetl. oude sherryazijn (of een andere chique azijn)
  • handje gehakte peterselie (of korianderblad)

Bak de uien op niet te hoog vuur in flink wat boter zacht en goudgeel.
Strooi er meteen zout over, dat zorgt ervoor dat ze vocht loslaten en niet te hard bakken.
Bewaar ze.
Verhit nog wat boter en een drup olie in een koekenpan.
Zout de plakken lever en bak ze, ook op een niet te hoog vuur, rosé.
Afhankelijk van de dikte duurt dat een minuut of twee tot vier per kant.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de azijn, voeg de peterselie toe (gevaarlijklevers nemen koriander) en roer goed.
Leg de lever en de uien erin en serveer.

Bron: Onno Kleyn

Terug