Gekruide gehaktworstjes van de grill

gekruide_gehaktworstjes (4K)

uit Marokko

  • ½ theel. gemalen komijn
  • ½ theel. gemalen koriander
  • ½ theel. harissa
  • 1 snufje cayennepeper
  • 750 g rund-, kalf- of lamsgehakt
  • 2 uien zeer fijn gesneden
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • versgemalen peper & zout
  • 3 eetl. olijfolie

Meng de komijn, koriander, harissa, zout en cayennepeper in een kommetje door elkaar.
Doe dit mengsel samen met het losgeklopte ei en het gehakt in een keukenmachine en draai het gehakt goed fijn.
Meng de ui, peterselie en oregano door het gehakt en zet het gehakt vervolgens ca. 30 minuten in de koelkast zodat de kruiden er goed in kunnen trekken.
Kneed het gehakt daarna opnieuw en verdeel het in 12 gelijke porties.
Vorm langgerekte worstjes van het gehakt en steek de worstjes aan houten spiesen.
Bestrijk de worstjes met olijfolie en leg ze tussen een grilrooster.
Gril ze op een niet te hete barbecue in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de gehaktworstjes met een salade van tomaten, komkommer, uien en olijven.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Huiswijn Spar, Central Valley, Chili

Succestip
Harissa is ook kant en klaar verkrijgbaar in een Turkse of Marokkaanse winkel.

Bron: Spar Succes recepten

Terug