Filodeegtaartjes met kip en gemengde noten

filo_kiptaartje (23K)

uit Marokko

  • 2 uien, fijngesneden
  • 150 g kipfilet, in reepjes gesneden
  • 50 g gehakte noten
  • 15 g boter
  • ¼ theel. gemberpoeder
  • ½ envelopje saffraandraadjes
  • versgemalen peper en zout
  • 6 eetl. gehakte peterselie
  • 6 eetl. gehakte koriander
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. kaneel
  • 3 eieren + 2 eidooiers
  • 1 eetl. olie
  • 4 vellen filodeeg

Rooster de noten in een koekenpan goudbruin en houd ze apart.
Verhit de boter en bak de kipreepjes goudbruin.
Voeg de ui toe en laat het even meebakken.
Voeg daarna de saffraandraadjes, gemberpoeder, zout en 25 cl water toe en breng alles aan de kook.
Laat het geheel ca. 5 minuten zachtjes stoven.
Roer er de koriander, peterselie, suiker, 1 theelepel kaneel en tenslotte de 3 losgeklopte eieren doorheen.
Verwarm het mengsel in ca. 5 minuten totdat het begint te binden (niet laten koken!).
Laat het daarna afkoelen en roer de noten erdoorheen.
Bestrijk 4 ronde ovenschaaltjes met de olie.
Snijd 2 filodeegvellen in vieren.
Snijd met behulp van een rond ovenschaaltje 20 ronde plakken uit de overige 2 filodeegvellen.
Leg in ieder ovenschaaltje 2 vierkante plakken filodeeg diagonaal op elkaar en laat de randen van het deeg over de rand van de ovenschaaltjes hangen.
Verdeel ⅓ van het kipmengsel over de 4 schaaltjes.
Leg hierop een rond deegplakje.
Herhaal deze handeling nog 2 keer.
Vouw dan het overhangende deeg over de vulling en bestrijk het deeg met de eidooier.
Leg hierop 2 ronde deegplakjes en bestrijk het deeg weer met de eidooier.
Bak de filodeegtaartjes goudgeel in ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Laat de taartjes daarna iets afkoelen en haal ze voorzichtig uit de ovenschaaltjes.
Serveer de filodeegtaartjes zo warm mogelijk.

Wijnadvies
Pinot Noir rose, Cachet, Pays dOc, Frankrijk

Succestip
Lekker met een gemengde salade met knoflookdressing.

Bron: Spar Succes recepten

Terug