Reuzetarbot in groentjes gestoomd met mosterdsaus

  • 600 g tarbotfilet
  • 800 g seizoengroenten
    (zoals prei, worteltjes, knolselder, boontjes, erwtjes, ... )
  • 25 g boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • dragonblaadjes

Was en fileer de tarbot, maar laat het vel er aan.
Maak allerlei seizoengroenten schoon, was en kook ze (elk apart) voor.
Kruid de tarbot met peper en zout en laat hem ongeveer 12 minuten stomen op 90 °C.
Stoof de groenten heel even op in boter met peper, zout en nootmuskaat.
Leg ze in het midden van een warm
bord en schik hierop een mooi stuk tarbot.
Maak een klassieke mousselinesaus met 2 eierdooiers, 200 gram boter, ½ dl wijn, 1 lepel mosterd, peper en zout.
Oversaus het geheel en versier met dragonblaadjes.

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug