Kikkererwtenpot met paddestoelen, Cigrons amb bolets

  • 250 g paddestoelen naar keuze
    (cantharellen, trompettes, champignons)
  • handje peterselie
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • gulle scheut olijfolie
  • 1½ literblik kikkererwten
  • 15 g pijnboompitten
  • 2 eidooiers
  • 1 dl bouillon (liefst paddestoel)

Was bospaddestoelen snel met koud water en droog ze met heel veel keukenpapier; kweekzwammetjes hoeven alleen schoongeveegd te worden.
Bak de peterselie met de knoflook in de olie tot de knoflook goudgeel kleurt.
Voeg de paddestoelen toe en bak een minuut of 5.
Doe er de kikkererwten en hun vocht bij en warm goed door.
Pureer de pijnboompitten met de bouillon en de eidooiers met een staafmixer.
Meng dat door de kikkererwten en laat al roerend half stollen tot een saus.
Eet er brood bij, of karbonaadjes.

Bron: Onno Kleyn

Terug