Aardappelpuree met beenham, bladspinazie, ei en Speciale Palm

  • 500 g kruimige aardappelen
  • 250 g beenham, aan een stuk
  • 6 sjalotjes
  • 300 g bladspinazie
  • 4 eetl. zonnebloem- of olijfolie
  • 4 eetl. roomboter
  • 25 cl melk
  • 4 eieren
  • flesje van 30 cl Speciale Palm
    (+ enkele flesjes om erbij te drinken)
  • peper uit de molen
  • zout

De bladspinazie goed wassen, laten uitlekken en vervolgens in de wok in twee eetlepels olie roerbakken.
De bladspinazie laten afkoelen.
De sjalotjes schillen en halveren.
De beenham in reepjes snijden.
Twee eetlepels olie verhitten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de sjalotjes goudgeel laten worden, de ham erdoor roeren en met het bier gedurende tien minuten verwarmen.
De aardappelen schillen en in water met een snufje zout koken.
Het water afgieten.
Melk en roomboter erbij doen en met de pureestamper een mooie puree maken.
De oven voorverwarmen op 200 °C.
De aardappelpuree verdelen over een vuurvaste schotel en vier gelijkmatige kuiltjes in de puree maken.
Bladspinazie hierin doen, daarop liet mengsel van uien beenham en voorzichtig afdekken met het ei.
Zorg ervoor dat de dooier heel blijft.
De ovenschotel in het midden van de oven plaatsen en bakken tot de eidooiers zijn gestold en de puree een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Zo warm mogelijk serveren.
Drink hierbij een goed gekoeld glas Speciale Palm.

Recept van Biercuisine

Terug