Varkensrollade met appelsaliechutney

varkensrollade_appelsaliechutney (2K)

  • 1 lr appelsap
  • ½ dl witte wijnazijn
  • 70 g suiker
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 3 jeneverbessen
  • 5 peperkorrels
  • 1 ui
  • 500 g varkensrollade of magere kalfsborst
    • chutney:
  • 2 grote appels
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 50 g blanke rozijnen
  • 50 g suiker
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 1 kruidnagel
  • 1 kardemom (pit)
  • mespuntje zout
  • mespuntje cayennepeper
  • mespuntje kurkuma (koenjit)
  • 4 blaadjes salie

Kneus de jeneverbessen en de peperkorrels en snij de ui in halve ringen.
Voeg alle ingrediƫnten samen en breng het geheel aan de kook.
Laat de varkensrollade in het vocht op een laag vuur in ongeveer 2 uur gaar worden.

Chutney:
Meng suiker, azijn, knoflook, gember, kruidnagel, kardemom, citroensap, mespuntje zout, cayennepeper en kurkuma in een pan.
Kook dit mengsl 10 minuten in op een matig vuur.
Voeg de appels, abrikozen en rozijnen toe; laat het mengsel vervolgens 5 minuten zachtjes koken.
Hak de salie fijn en voeg deze als laatste toe aan de chutney
Proef of de chutney op smaak is.

Opmerking
Snij de rollade in dunne plakken en serrveer met de chutney en een boerenbrood.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug