Coquilles met witlof, whisky en zwarte rijst

  • 16 coquilles (sint-jakobsschelpen; witte gedeelte)
  • 4 struikjes witlof
  • 250 g zwarte rijst
  • 2 sjalotten
  • 6 eetl. whisky
  • 3 dl visbouillon
  • ½ dl room
  • boter
  • bladpeterselie
  • olijfolle
  • peper en zout
  • tijm

Kook de witlof zachtjes gaar in wat water met peper en zout en 3 eetlepels whisky.
Kook de rijst in gezouten water.
Snipper de sjaiotten en doe er 3 eetlepels whisky, tijm en peper bij.
Laat dit tot ⅓ inkoken, voegde visbouillon toe en laat opnieuw iets inkoken.
Meng de room erdoor, laat weer iets inkoken en giet door een fijne zeef.
Breng de saus weer aan de kook en bind hem met enkele klontjes boter.
Bestrijk de coquilles met olijfolie en peper, en bak deze mooi goudgeel (ca. 4 minuten).
Haal het witlof uit de pan en verdeel elk struikje in 4 stukken.
Giet de rijst af en meng er enkele klontjes boter en de gehakte bladpeterselie door.
Leg op elk stukje witlof een coquille en leg er een klein bolletje van zwarte rijst bij.
Garneer met wat saus en een blaadje peterselie.

Terug