Lamsmedaillons met whisky en ui-venkelmarmelade

  • ca. 600 g lamsfilet
  • rozemarijn
  • 85 cl lamsbouillon
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 1 theel. whisky
  • 25 g gesneden boter
  • 2 rode uien, gesneden
  • 1 venkelknol
  • 1 theel. venkelzaad
  • 50 g boter
  • 1 theel. suiker
  • 2 courgettes
  • zout
  • peper

Snijd de lamsfilet in stukken en strooi royaal de rozemarijn erover.
Verwarmde lamsbouillon op hoog vuur in een hoge pan en laat tot ⅕ inkoken.
Verwarm de tomatenpuree in een kleine pan, voeg 2 theelepels van de verwarmde lamsbouillon toe en roer dit tot een zachte massa; voeg meer bouillon toe indien nodig.
Voeg de whisky en de gesneden boter toe en houd warm.
Verwarm de rode ui, venkel en venkelzaad op een laag vuur met 25 gram boter.
Voeg de suiker toe, laat één minuut koken en haal uit de pan.
Bak de stukken lamsfilet één minuut aan beide kanten, haal ze uit de pan en houd ze warm.
Snijd de courgettes in lange repen en bak ze licht.
Serveer de lamsfilet met de whiskysaus, courgette en ui-venkelmarmelade.

Terug