Fusilli tricolore
Fusilli met kip, doperwtjes, spekjes en tomaat

fusilli_tricolore (4K)

  • 350 g fusilli tricolore + 1 eetlepel olijfolie
  • 250 g kipfilet
  • zout en versgemalen peper
  • 25 g boter
  • 2 dl slagroom
  • 125 g diepvries doperwten
  • 100 g uitgebakken ontbijtspekreepjes
  • 2 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
  • 1 eetl. fijngesneden basilicum
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 theel. verse tijmblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas

Kook de fusilli in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie om aan elkaar plakken te voor-komen.
Snijd de kipfilet in dobbelstenen en kruid deze met peper en zout.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes goudbruin en krokant.
Voeg de slagroom en de overige ingrediënten er aan toe en laat deze zachtjes stoven tot de saus iets begint in te dikken.
Voeg vervolgens de fussili toe en meng alles door elkaar.
Controleer het gerecht op smaak en kruid indien nodig met peper en zout.
Serveer met een schaaltje geschaafde Parmezaanse kaas.

Wijnadvies
Lambrusco Rosso, Colombara, Midden-Italië.

Succestip
Gebruik in plaats van kip bijv. blokjes zalm of -stevige witvis.

Bron: Spar Succes recepten

Terug