Bonenschotel

voor 6 personen

  • braadboter
  • peper en zout
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik jonge kapucijners
  • 1 blikje chilibonen in saus
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 blikje maïs
  • 500 g rundergehakt
  • 2 theel. sambal oelek
  • 3 eetl. ketjap

Kruid ´t gehakt met peper en zout.
Snij de paprika in stukjes en snipper de ui grof.
Rul de gehakt bruin in de braadboter.
Voeg de paprika en ui toe en bak dit mee tot de ui glazig is.
Voeg dan de blikken bonen en kikkererwten toe en verwarm dit op laag vuur.
Voeg als laatste de maïs, sambal en ketjap toe.
Voor een extra bite kun je er ringetjes prei of lente-uitjes aan toevoegen.
Voor kinderen; laat de sambal weg en geef er wat appelmoes bij.

Opmerking
Als ik nachtdienst heb gehad moet ik koken als ik net m´n bed uit kom, dan heb ik geen zin om uitgebreid te koken, en is dit een lekkere en gezonde oplossing.

Bron: Linda Faith
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug