Wortelcurry met kokos en vissaté

wortelcurry (3K)

  • 400 g rijst
  • 400 g stevige visfilet
  • 2 theel. djahé
  • wokolie
  • 1 kg wortelen
  • 1 bakje boemboe voor groene curry
  • 1 pakje (2 dl) romige kokosmelk
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de visfilet (bijv. pangasius of roodbaars) in blokjes van 3 cm.
Bestrooi ze met wat zout, peper en djahé.
Besprenkel met wat olie.
Rijg ze aan satéstokjes.
Schil de wortelen en snijd in schuine plakjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten.
Voeg boemboe en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat ca. 8 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté voorzichtig in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar.
Schep de rijst en wortelcurry op 4 borden.
Leg vissaté erop.
Bestrooi met uitjes en evt. bieslook.

Bron: Conimex

Terug