Bourgondische lamsrack met rode aardappelen

  • 1 kg aardappels met rode schil
  • 5 eetl. olie
  • 4 lamsracks
  • 1 bol knoflook, gehalveerd
  • 100 g boter, in blokjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • ½ zakje verse tijm (à 15 g)
  • 100 g gewelde pruimen zonder pit
  • 100 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 30 cl runderbouillon

Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken.
Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper.
Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal.
Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven.
Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar.
Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees.
Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.

Tip
Snijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.

Bron: Marijke Geurts
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug