Bokbierstoofpot

Genoeg voor 3 heel flinke porties.

  • 3 knoflooktenen, grof gehakt
  • 3 flinke uien, in grote stukken
  • 1 halve winterpeen in schijfjes
  • scheut olijfolie (geen boter in huis)
  • 750 g riblappen
  • 250 g kleine kastanjechampignons
  • 1 flesje bokbier (in mijn geval La Trappe)
  • scheut azijn
  • eetl. suiker
  • 1 flinke hand pepernoten (geen kruidnoten)
  • 1 bruine boterham besmeerd met mosterd
  • 33 cl water
  • 3 bouillonblokjes rundvlees
  • 3 laurierblaadjes
  • flink wat versgemalen peper

Bij gebrek aan boter de knoflook, ui, winterpeen en ongesneden champognons gefruit in wat olijfolie in de snelkookpan.
De riblappen ongesneden goed bruin gebakken, daarna volgens de vetranden en vliezen uiteen gescheurd en in blokken van +/- 4 x 4 cm gesneden.
Toegevoegd aan het uienmengsel;
• 1 flesje bokbier
• 1 flesje water
• scheutje azijn
• suiker
• bouillonblokjes
• boterham
• pepernoten
• laurierblaadjes
• peper toevoegen en
• 1½ uur in de snelkookpan laten koken.

Zelf heb ik de pepernoten pas na 1¼ uur toegevoegd en toen nog 15 minuten laten pruttelen.
Vandaag geserveerd met zachtjes gegaarde zuurkool en gekneusde nicola aardappelen.
En uiteraard een bokbiertje!

Wouter

Terug