Rouille

Knoflooksaus voor 8 personen

  • 1 sneetje witbrood zonder korst
  • 6 eetlepels warme visbouillon
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 mespuntje saffraan
  • 1 eidooier
  • 1 dl olijfolie
  • zout & peper

Verkruimel het brood in een kleine maatbeker, voeg de visbouillon toe en roer tot het een papje is geworden.
Voeg de knoflook, de saffraan en de eidooier toe en maak er met de staafmixer een gladde puree van.
Roer er, al mixend, de olie met een dun straaltje door, zoals bij het maken van mayonaise.
Als de olie niet wordt opgenomen en de saus dus niet homogeen wordt, voeg dan nog 2 eetlepels hete visbouillon toe en blijf de staafmixer gebruiken.
Serveer in een sauskom.
Bestrijk er zelfgemaakte melbatoostjes mee.
Neem hiervoor sneetjes volkorenbrood, snijd de korstjes eraf en ga er met de deegroller overheen tot ze nog 3 mm dik zijn.
Snijd ze in vieren en rooster ze in een oven van 180 °C goudbruin.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug