Boerenkool - gehaktschotel met kastanjepuree en room

  • 350 g panklare boerenkool
  • ca. 1½ dl melk
  • ca. 50 g boter of 3 eetl. olijfolie
  • ca. 400 g aardappels geschild
  • 1 klein blik kastanjepuree
  • 400 g gehakt
  • 2 eetl. shoarmakruiden
  • 2 eieren
  • 100 g roomkaas
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bakje champignons in plakjes gesneden
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • zout & peper
  • groot potje room
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 geklopt ei
  • stukje aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de aardappels in ca. 15 tot 20 minuten gaar en stamp deze fijn en voeg wat melk en het blik kastanjepuree toe.
Bak in wat boter (of wat olijfolie) de uien samen met het gehakt en de champignons.
Voeg na ca. 5 minuten de boerenkool erbij en laat de boerenkool omscheppend slinken.
Voeg de shoarmakruiden toe.
Proef even en voeg anders nog wat zout & peper toe.
Klop met de mixer de eieren, roomkaas en room los.
Beboter een ovenschaal en doe onderin de aardappel/kastanjepuree.
Doe daar bovenop het boerenkool gehaktmengsel, en schenk daaroverheen het kaaseimengsel.
Maak van de 4 plakjes bladerdeeg een lange lap en leg dit als een dakje over de schotel heen, en wrijf het bladerdeeg nog even in met het geklopte ei.
Zet de boerenkool ca. 20 minuten in de oven op 200 °C.
Na 20 minuten wat aluminiumfolie los over de schaal leggen en nog 10 minuten in de oven laten staan.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug