Tortellini met paddestoelen en ham

voor 2 personen

  • 2 bosuitjes
  • 150 g kastanjechampignons
  • 100 g shiitake
  • 3 tomaten
  • 75 g ham
  • 6 blaadjes basilicum
  • 200 g tortellini
  • 1 eetl. olie
  • peper
  • zout

Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakken.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de ham in reepjes.
Snijd de basilicum klein.
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
Voeg de paddestoelen, ham en stukjes tomaat toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
Maak dit op smaak met peper en zout.
Meng het paddestoelenmengsel door de uitgelekte tortellini en strooi de basilicum er over.

Menusuggestie
Lekker met een gemengde salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug