Tjap tjoi - I

  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 eetl. sojasaus
  • 2 dl groentebouillon
  • zout & peper
  • 1 eetl. maizena

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
Maak de preien schoon, snij ze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
Maak de wortel schoon en snij deze in dunne plakjes.
Maak de savooienkool schoon, snij hem in dunne reepjes,
was deze en laat ze uitlekken.
Was de taugé en laat deze uitlekken.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes.
Voeg dan de wortel, kool, prei en gemberpoeder toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg dan de bouillon, sojasaus, peper en zout toe, breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena met een beetje water tot een papje en roer dit door het groentemengsel.
Schep dan de taugé erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten koken.
Lekker met rijst.

Bron: Keukentips
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Tjap tjoi - II

  • 300 g groenten: bijv. bloemkool, worteltjes, taugé, paprika, reboeng, broccoli, spruitjes, peultjes, boontjes, komkommer, selderij
  • 150 g vlees: bijv. kip of varkensvlees
  • ½ fijngesneden ui
  • 1 eetl. olie
  • 1½ plakje uitgebakken gerookt ontbijtspek
  • 1 theel. djahé
  • (scheutje sherry)
  • 2 eetl. visketjap
  • peper
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1½ kopje vocht
    (water en groentenat)
  • maizena om te binden

Kook de groenten in weinig water gaar (ze moeten knapperig blijven).
Fruit de fijngesneden ui in de olie.
Voeg de kippenbouillontablet, peper, ketjap, gemberpoeder, (de sherry) en het uitgebakken spek toe.
Alles even opbakken.
Voeg de uitgelekte groenten toe en bak ze even mee.
Voeg het vlees en het vocht toe.
Licht binden.

Bron: Astrid Veltman

Terug