Witlofschotel - I

  • 750 g rauwe witlof in dunne ringen
  • 500 g aardappelen
  • 250 g carbonara spekblokjes
  • 200 g geraspte oude kaas
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 6 in stukjes gesneden hardgekookte eieren
  • 150 g boter
  • 2 eetl. jus de veau of jus van rundvlees (zonder vet)
  • een scheutje balsamicoazijn
  • zout, (versgemalen) peper

Kook de aardappelen gaar en maak ze met een vork of pureestamper fijn.
Roer er eerst de boter en de jus de veau door, voeg dan de andere ingrediënten toe.
Schep alles goed door elkaar en laat warm worden tot de kaas draadjes trekt.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ®


Witlofschotel - II

  • 8 stronkjes wilof
  • 4 tomaten
  • 100 g geraspte kaas
  • 150 g spekblokjes
  • versgemalen peper

Snijd de witlof in ringen, verwijder de harde kernen.
Ontvel de tomaten (kokend water) en snijd deze in stukken.
Doe de witlof met tomaat in een grote ovenschaal, en meng goed.
Bak de spekjes uit, en meng deze met het spekvet door de witlof.
Daarna de geraspte kaas er doorheen scheppen en flink versgemalen peper erover.
Dek de ovenschaal af en verwarm deze in een oven (200 °C) gedurende 30 minuten.
Serveren met gegratineerde aardappelpuree uit de oven.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug