Ovenschotel met savooi en gehakt

  • 4 porties aardappelen
  • 1 halve savooikool
  • 600 g gehakt
  • 1 bokaal tomatensaus
  • gemalen kaas
  • 1 ei
  • 2 dl sojaroom
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Snij de savooi in reepjes en stoof gaar.
Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
Kook de aardappelen en maak puree met het ei en de sojaroom.
Bak het gehakt.
Vet of olie een ovenschaal in.
Leg eerst de gare savooi in de ovenschaal.
Leg daarop het gehakt.
Overgiet met tomatensaus.
Leg daarop de puree.
Bestrooi met gemalen kaas.
Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Bron: 'eigen keuken'
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug