Chinese rijst met gele groenten en gember-zalm

chinese_rijst (2K)

  • 1 gele paprika
  • 1 klein blikje (ca. 200 g) maïs
  • 2 zalmfilets
  • 2 theel. serehpoeder
  • wokolie
  • 2 eetl. gembersiroop
  • 1 zakje Conimex kant-en-klare witte wokrijst
  • 50 g taugé

Maak de paprika schoon en snijd in halve ringen.
Laat de mais uitlekken.
Bestrooi de zalmfilets met het serehpoeder en naar smaak wat zout & peper.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de vis in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
Voeg op het laatst de gembersiroop toe.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paprika ca. 3 minuten.
Voeg de maïs toe en wok ca. 1 minuut mee.
Voeg de wokrijst direct vanuit de verpakking toe en warm het geheel goed door.
Schep de Chinese rijst op 2 borden.
Bestrooi met de taugé en leg de zalmfilet met wat van de gemberjus ernaast.

Op tafel
Lekker knapperige gebakken uitjes, frisse atjar tjampoer en om het af te maken natuurlijk een pittige sambal oelek!

Lekker anders kan ook
Vervang de gele groenten door groene zoals bijvoorbeeld peultjes, sugarsnaps en doperwtjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes en Gebakken banaan en sinaasappel met yoghurt toe.

Bron: Conimex

Terug