Kaas-groentelasagne

  • 1 grote ui, grof gehakt
  • olijfolie
  • 2 paprika’s, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 40 cl blik gepelde tomaten
  • 1 eetl. suiker
  • 1 eetl. azijn
  • 1 eetl. oregano
  • 1 dikke eetl. boter
  • 1 dikke eetl. bloem
  • 1 bouillonblok (groente of paddestoelen)
  • 300 g mozzarella, in stukjes
  • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • circa 300 g lasagnavellen, niet voorgekookt

Fruit de uien zacht in een scheut olie.
Voeg de paprika en knoflook toe en bak onder een deksel 4 minuten.
Doe de courgette erbij en bak nog 2 minuten.
Voeg de tomaten toe, plus suiker en azijn, zout en oregano.
Laat nog 3 minuten prutten.
Kiep alles in een keukenmachine en draai heel kort tot saus.
Maak een melkloze ‘bechamel’ door de boter te smelten en er de bloem doorheen te roeren.
Laten eventjes garen en voeg dan scheut voor scheut water toe, zoveel als nodig (zo’n halve liter) om een gebonden saus te krijgen.
Laat er het bouillonblok en ⅔ van de kazen in smelten.
Doe een eetlepel water en een eetlepel olie in een ovenschaal.
Leg er een eerste laag lasagnevellen in.
Breek zo nodig stukken om de bodem netjes te bedekken.
Dubbel mag niet.
Doe er een laagje groentesaus op.
Maak een nieuwe laag lasagne en spreid er wat kaassaus over uit.
Weer een laag lasagne, dan groente, nog een keer pasta en groente en tot slot pasta en kaassaus.
De pasta moet helemaal onder vocht staan.
Zo niet, dan schenk je er wat bouillon bij.
Strooi de resterende kaas erover.
En nu heel belangrijk: dek af en zet minstens 4 uur koel weg.
Bak hem daarna 45 - 60 minuten in een oven op 200 °C, de eerste 25 minuten afgedekt.

Bron: Onno Kleyn

Terug