Aardappelstew

aardappelstew (2K)

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 2 stengel groene selder
  • 1 courgette
  • 100 g maïs uit blik
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • 1 eetl. korianderzaad
  • ½ bussel koriander
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Snijd aardappels, paprika, bleekselderij en courgette in blokjes van 2 x 2 cm.
Rooster de korianderzaadjes in een droge verhitte wok en stamp ze fijn in een vijzel.
Snipper de ui, chilipeper en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak knoflook en ui op een laag vuur zachtjes 2 minuten.
Voeg aardappel, courgette, paprika, chili en bleekselderij toe en bak zachtjes 2 minuten mee.
Breng op smaak met zout & peper en de gemalen koriander.
Stoof de groenten afgedekt ongeveer 20 minuten.
Roer om en voeg de uitgelekte maïs toe.
Hak de verse koriander fijn, schep deze door de stoofschotel en serveer direct.

Tip
Lekker met een stukje gebakken vis of kip.

Bron: Patapas

Terug