Thaise groene curry met garnalen

thaise_groene_curry (2K)

voor twee personen
  • 1 Lassie Minuutje Toverrijst (à 2 bakjes)
  • 2 eetl. olie
  • 225 g gepelde gamba's
  • 1 eetl. Thaise groene currypasta
  • 1 bakje panklare peultjes (à 200 g)
  • 1 klein blikje kokosmelk (à 20 cl)
  • 2 lente-uitjes

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de gamba's met groene currypasta ca. 1 minuut op hoog vuur.
Voeg de peultjes toe en roerbak deze ca. 1 minuut op hoog vuur mee.
Schenk de kokosmelk bij de gamba's en laat het gerecht ca. 3 minuten garen.
Maak intussen de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringen.
Verwijder de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in magnetron worden geplaatst dan 1½ minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Breng de curry op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de rijst en Thaise groene curry over twee borden en garneer het gerecht met lente-uitjes.

Bron: Lassie

Terug