Pasta met radicchioroomsaus

  • 125 g radicchio
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g pasta (bijvoorbeeld farfalle of grote schelpjes)
  • ⅜ l slagroom
  • 40 g boter
  • 65 g Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • zwarte peper uit de molen & zout

Pasta koken volgens voorschrift, maar een beetje olie in het water doen en een geplet knoflookteentje meekoken.
Slagroom op een middelgrote warmtebron iets dikker laten inkoken.
Radicchio wassen, goed drogen en dan in kleine stukjes breken.
De tweede teen knoflook uitpersen en in de room doen.
Gekookte pasta goed laten uitlekken.
Terugdoen in de pan of in een goed voorverwarmde schaal.
Slagroom, boter en kaas door de pasta roeren.
Het allerlaatst de radicchio erdoor en dan flink wat peper uit de molen eroverheen.

Bron: asta-recepten.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug