Karbonaadjes met Provençaalse kruiden en rode wijn

  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 dl runderfond
  • 2 dl rode wijn
  • 1 theel. honing
  • 2 dl water
  • olijfolie
  • 4 varkenskarbonaden of 8 lamskoteletten
  • 1 eetl. herbes de Provence + iets extra

Doe de knoflook en de ui met de fond, rode wijn en honing in een steelpan en breng aan de pruttel.
Laat zonder deksel heel zachtjes inkoken.
Voeg als droogte dreigt het water toe en laat weer indikken tot sauzig.
Pureer met de staafmixer, voeg zout toe en bewaar.
Zout de karbonaadjes goed.
Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak er de karbonaadjes in, lam 2 minuten aan elke kant op hoog vuur, varken 2 x 4 op halfhoog vuur.
Haal uit de pan en doe de saus ervoor in de plaats.
Voeg de herbes toe en laat even kort indikken.
Strooi ook nog wat op het vlees en geef de saus erbij.

Bron: Onno Kleyn

Terug