Tabouleh met kekererwtenkoeken en een coulis van wortel en gember

    • Tabouleh:
  • 200 g tarwegriesmeel
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 wortel
  • ½ uitgeperste citroen
  • knoflook
  • 1 courgette
  • peterselie
  • munt
  • zout & peper
  • olijfolie
    • Kekererwtenkoek:
  • 250 g kekererwtenmeel
  • 75 cl water
  • zout
  • olijfolie
    • Coulis van wortel en gember:
  • 5 wortels
  • 2 sjalotten
  • komijn
  • 40 g gemberwortel

De kekererwtenkoeken.
Meng water en kekererwtenmeel met een mixer, voeg een snuifje zeezout toe.
Dek af en laat een tweetal uren in een ruimte op kamertemperatuur.
Haal na die twee uren het eventuele schuim eraf, voeg 7½ cl olijfolie toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken terwijl je voortdurend door het mengsel roert.
Plaats het kekererwtenmengsel op een ingevette bakplaat met hoge randen.
Nadat het volledig afgekoeld is kunt u het in delen snijden.

De coulis van wortel en gember.
Bak de sjalotten, fijngesneden gember, knoflook in olijfolie.
Voeg zout & peper toe, voeg de fijne plakjes wortel, giet er water bij en laat koken.
Doe het geheel in de mixer na een paar druppels olijfolie toegevoegd te hebben.
Voeg nog wat water toe indien nodig om een mooi gladde saus te bekomen.

De tabouleh.
Snij de uien, de wortels, de selder, de knoflook en de paprika's in kleine stukjes.
Stoof de groenten in de olijfolie met een beetje grof zout & peper.
Voeg de tarwegriesmeel toe, laat het geheel verder stoven.
Giet er water bij (1½ maal de hoeveelheid griesmeel).
Laat zwellen met een deksel op de pan gedurende 1 uur.
Maak het griesmeel los met de hand, voeg citroensap toe, alsook de fijngehakte kruiden.
Doe er nog wat zout & peper bij indien nodig en een beetje olijfolie.

Bron: Vegetarisme.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug