Bulgur met spek, tomaat en kool

  • 4 kopjes bulgur
  • 8 kopjes water
  • 4 grote tomaten
  • 2 uien
  • ½ chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g spekblokjes
  • peper en zout

Breng de bulgur met het water (licht gezouten) aan de kook, laat enkele minuten zachtjes doorkoken en haal het dan van het vuur.
10 - 15 Minuten verder laten wellen in een goed gesloten pan.
In een braadpan de spekblokjes uitbakken, de gesnipperde ui en knoflook toevoegen en even laten meebakken, de in grote stukken gesneden tomaat en de fijn gesneden kool toevoegen.
Even lekker laten koken tot het een vochtige prut is geworden, en dan de gewelde bulgur er doorheen roeren.
Nog even doorwarmen, evt. teveel vocht laten verdampen of door de bulgur laten opnemen.
Met peper en zout op smaak brengen.

Bulgur is gestoomde, gebroken en gedroogde tarwe. Lekker om te verwerken in een pilav, maar ik gebruik het in dit gerecht gewoon in plaats van rijst. Ik koop het bij de Islamitische supermarkt, waar het in diverse variaties te koop is. Ik gebruik hier meestal de bruine.

PM3 Receptensite

Terug