Curry-kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes

curry_kokosballetjes (2K)

  • 1 kleine ui
  • 200 g gehakt/li>
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Curry Kokos
  • wokolie
  • 300 g gesneden snijboontjes
  • 4 eetl. atjar taugé
  • 1 zakje white long grain wok rijst

Pel en snijd de ui heel fijn.
Meng het gehakt met de ui en 1 eetlepek woksaus.
Draai er met natte handen kleine balletjes van.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes 3 minuten.
Voeg de rest van de woksaus en de atjar toe en roerbak 2 minuten.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Verdeel de atjarrijst en de balletjes over 2 kommen of borden.

Op tafel
Geef er sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.

Lekker anders kan ook
Vervang de witte wok rijst door gele wok rijst en voeg 2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden toe.

Bron: Conimex

Terug