Caracoles

  • 500 g gekookte en uitgelekte wijngaardslakken
  • 150 g jamòn serrano in reepjes
  • 3 gro te ontvelde, ontpitte en in stukken gesneden tomaten
  • 2 gesnipperde uien
  • 30 (in de keukenmachine) fijngehakte amandelen
  • 4 gesnipperde knoflooktenen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetl. paprikapoeder (piment d'Espelette)
  • 1 gewassen en gedroogde Spaanse peper
  • 1 plukje saffraan
  • olijfolie
  • zout
  • fijngeknipte peterselie

Verwarm olijfolie in een ondiepe pan en fruit de ui, de knoflook, de laurier, de Spaanse peper en de tomaat hierin 20 minuten.
Strooi er wat zout over, voeg het paprikapoeder en de serranoham toe en bak 5 minuten mee.
Voeg dan de slakken en de amandelen toe en laat op zacht vuur nog 10 minuten sudderen.
Doe het mengsel over in een grote, voorverwarmde schaal, leg het pepertje en het laurierblaadje in het midden
bovenop en strooi er royaal peterselie over.
Serveer met stokbrood.

Receptuur: Karlos Arquiñano
Vertaling en bewerking: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug