Caribean Spareribs met maïssalade

caribean_spareribs (4K)

  • 3 Spaanse pepers, zonder zaadjes, in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. grof zeezout
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • 2 eetl. bruine rum
  • 2 kg dikke varkens krabbetjes
  • 3 eetl. olie
    • voor de salade:
  • 2 blikjes maïskorrels
  • 1 tomaat, ontveld, in blokjes gesneden
  • 3 x 1 eetl. in blokjes gesneden rode, gele en groene paprika
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • sap van 1 limoen
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. fijngesneden verse koriander

Doe alle ingrediënten, behalve de krabbetjes en de olie, in een keukenmachine en meng dit tot een fijne marinade.
Bestrijk de krabbetjes met de helft van de marinade.
Leg de krabbetjes met de marinade in een schaal en laat dit afgedekt minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Laat de krabbetjes voor het bereiden weer op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue een half uur van tevoren aan.
Roer de olie door de rest van de marinade en bestrijk de krabbetjes hiermee.
Rooster ze in 15 tot 20 minuten boven de barbecue goudbruin en gaar.
Keer de spareribs regelmatig om en besmeer ze dan nogmaals met de marinade.
Giet in de tussentijd de maïskorrels af en doe ze in een kom samen met de paprikablokjes, tomaatblokjes, olie, limoensap en koriander.
Meng de ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spareribs met de salade, veel servetjes en een kom lauw water met citroen om je handen in te wassen.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Ernest & Julio Gallo, California

Succestip
Je kunt dit gerecht ook in de oven garen.
Verwarm de oven dan voor op 200 °C.
Baktijd ca. 30 minuten.
Wel regelmatig bestrijken met de marinade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug