Rosbief uit Peking

  • 1 stuk rosbief van ± 1 kg
  • ½ l droge witte wijn
  • ½ l water
  • 2 lente-uitjes,
    gewassen en alleen de wortels afgesneden
  • 3 cm verse gemberwortel,
    geschild en in stukjes gesneden
  • 3 hele sterretjes anijs
  • 2 eetl. suiker
  • 1½ dl lichte sojasaus
  • 1 wortel,
    geschrapt en in dunne staafjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, dunne staafjes
  • 1 daikonradijs, dunne staafjes
  • 2 lente-uitjes, in repen gesneden
  • 2 eetl. gembernat
  • zwarte peper
  • 1 eetl. maizena

Leg het vlees in een braadpan, schenk er de witte wijn en het water bij en voeg de lente-uitjes, gember en anijs toe.
Breng het tot vlak tegen de kook aan, draai het vuur laag en laat het minstens 1 uur trekken.
Doe er suiker en sojasaus bij, dek weer af en laat nog minstens 30 minuten trekken.
Neem, als het vlees zacht is, de pan van het vuur en laat het in het nat afkoelen.
Breng water met een heel klein beetje zout aan de kook en blancheer de stukjes wortel, selderij en daikon 1 minuut.
Doe ze over in een vergiet, spoel met koud water en laat op keukenpapier uitlekken.
Haal het koude vlees uit de pan, dep het droog met keukenpapier, snij er dunne plakken van en schik die op een schaal.
Neem van het kooknat wwn halve liter af, voeg gembernat en zwarte peper toe en breng aan de kook.
Laat even binden met de in wat kookvocht opgeloste maizena.
Laat afkoelen.
Schep de geblancheerde groenten en stukjes ui door de saus, verdeel de saus over het vlees en serveer direct.

Bron: Tournedos.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug