Lamsvlees in rode wijn

voor 2 personen

  • 200 g lamslap
  • peper & zout
  • 1 worteltje
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetl. olie
  • ± 2 dl rode wijn
  • 1 laurierblad
  • mespunt rozemarijn

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Maak de groente schoon.
Snijd het worteltje in plakjes, de sjalot en de knoflook in stukjes en de bleekselderij in boogjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
Bak de groente kort mee.
Schenk er ½ dl kokend water bij en voeg de wijn, het laurierblad en de rozemarijn toe.
Stoof het vlees in 2 uur gaar.
Voeg eventueel nog wat wijn toe.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug