Geroerbakte babi ketjap met sinaasappel en woknoedels met Chinese kool

babi_ketjap_sinaasappel_noedels (2K)

  • 1 sinaasappel
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
  • wokolie
  • 400 g varkensvleesreepjes naturel
  • 600 g Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 pakje woknoedels
  • 2 theel. sambal brandal
  • 5 eetl. grofgehakte bladselderij

Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd die in kleine stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
Voeg de vleesreepjes toe en marineer 5 minuten.
Snijd de kool in kleine stukken.
Pel en snijd de ui fijn.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het vlees 5 minuten.
Roer de sausmix en 30 cl koud water erdoor.
Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de kool 5 minuten.
Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de selderij.

Op tafel
Geef er lekker knapperige kroepoek cassave bij en zet sambal brandal op tafel voor wie zelf nog wat extra pit wil toevoegen.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesreepjes door 250 gram grote gepelde garnalen.

Bron: Conimex

Terug