Snel gebakken biefreepjes van rund of paard

Dit recept kan met biefstuk, paardenlappen, maar ook met bieflappen of zelfs stooflappen, als je maar heel dun snijd.
Bovendien is alles vlug klaar.
Snij het vlees in dunne plakken van max 1 cm dik (liefst dunner).
Marineer het vlees in een marinade van: (hoeveelheden zijn voor een pond vlees ongeveer)

  • (olijf) olie 3 eetl.
  • rode wijn 2 eetl.
  • worcestershiresauce (paar druppels)
  • knoflook (naar smaak)
  • honing (flinke lepel)
  • tijm (liefst vers) en/of verse oregano
  • 1 theel. komijn (djintan)
  • zout & peper
  • evtueel rode peper

Hoe langer je marineer hoe beter, maar neem minstens een uur.
Het vlees even afdeppen om het meeste vocht er af te halen.
Daarna op hoog vuur om en om bakken (3 minuten elke kant en klaar).
Kan op de BBQ, grilpan, of koekenpan.
Lekker erbij zijn uienringen (lekkerste is witte zoete ui).
Deze kan je ook mee marineren en daarna kort bakken.
Niet tegelijkertijd met het vlees, want dan komt te veel vocht bij het vlees.

Bron: Wilbert de Kruiff
Gepubliceerd door: Free nature

Terug