Rundstoofvlees met balletjes in Westmalle Trappist

rundstoofvlees_balletjes (3K)

  • 750 g rundstoofvlees
  • 300 g gehakt (half rund / kalf)
  • chapelure
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • 1 eitje vers van de pers
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • laurierblaadjes
  • venkelzaad
  • zeezout
  • knoflookpoeder
  • 300 g wortelblokjes
  • 200 g grof gesneden ajuin
  • 1 fles Westmalle Trappist

Stoof ajuin en wortelen in een grote ketel even aan in boter.
Bak het rundvlees en het spek aan alle kanten goed aan en voeg bij de wortelen.
Kruid zeer goed en laurierblaadjes toevoegen.
Trappist toevoegen.
Laat dit op een zacht vuur gaar stoven.
Bereid het gehakt met kruiden, chapelure en het eitje.
Maak balletjes en voeg deze de laatste 15 minuten toe aan het rundstoofvlees.
Indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug