Linguine met knoflook, verse tomaat, olie en basilicum

  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • zeer goede olijfolie
  • 15 blaadjes verse basilicum
  • snuf chilipeper of 1 à 2 gedroogde peperoncino’s, gehakt
  • 12 kerstomaatjes - niet meer
  • 500 g linguine of spaghetti van een goed merk

Breng een grote pan water aan de kook.
Geef de tomaatjes een sneetje, dompel ze 20 seconden in het water en pel ze.
Snijd ze door en verwijder de zaadjes.
Doe zout bij het water en kook er de pasta in.
Bak ondertussen de knoflook in een koekenpan in een drup olie tot hij net begint te kleuren en draai het vuur uit.
Voeg de helft van de basilicum (blaadjes heel laten) en de pittigheid toe.
Laat de pasta uitlekken, maar niet al te grondig.
Doe hem met de tomaatjes en nog wat meer olie in de knoflookkoekenpan, zet het vuur hoog aan en schep 30 seconden om.
Niet langer!
Voeg de resterende basilicum toe en eet meteen.

Bron: Onno Kleyn

Terug