Pizza van pasta met mozzarellabolletjes en tomaat

pizza_schep (5K)

  • 6 Roma tomaten,
    ontveld, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 4 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 1 eetl. verse, fijngesneden oregano of
    1 theelepeltje gedroogde oregano
  • 1 verkruimeld, gedroogd chilipepertje
  • 1 dl olijfolie
  • 500 g beetgaar gekookte spaghettini
  • vers gemalen peper en zout
  • 1 bakje mozzarella bolletjes
  • 6 fijngesneden basilicumblaadjes
  • 3 losgeklopte eieren
  • 3 dl slagroom
  • 2 fijngesneden zongedroogde tomaatjes

Verhit de helft van de olijfolie en bak op een niet te hoog vuur de knoflook en de sjalotten glazig.
Voeg de tomaatblokjes, oregano, de overige olijfolie en verkruimelde chilipeper toe en laat het geheel in ca. 15 minuten op laag vuur inkoken.
De olie moet mooi rood gaan kleuren.
Doe de pasta in een ruime kom en voeg de saus samen met de basilicum, de mozzarellabolletjes, de zongedroogde tomaatjes, de losgeklopte eieren en de slagroom toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep het geheel in een licht beboterde pizza of quichevorm en bak het af in een voorverwarmde oven op 180 °C in ca. 20 minuten of totdat het geheel goudbruin en gestold is.
Haal de vorm uit de oven en laat het even rusten.
Haal het geheel uit de vorm en schep het op een ronde schaal of bord.
Serveer direct.
Een ideale begeleider voor malse biefstuk of een varkenshaasje!

Wijnadvies
Lambrusco rosso, Colombard, Italie

Succestip
Laat het geheel in de koelkast goed afkoelen en snijd het vervolgens in punten.
Bij gebruik verwarmen in de magnetron.

Bron: Spar Succes recepten

Terug