Lamskoteletjes met rijst

lamskoteletjes_rijst (3K)
voor 2 personen
  • 8 lamskoteletjes
  • 125 g wilde rijst
  • halve rode, groene en gele paprika
  • 2 sjalotjes
  • dragon
  • basilicum
  • grof zeezout
  • gemalen zwarte peper
    • saus
  • een handvol peterselie
  • een handvol bieslook
  • gedroogde dragon
  • gedroogde basilicum
  • 2 sjalotjes
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 cl room

Kook de rijst beetgaar.
Snij de paprika grof en kruid met zeezout & peper.
Basilicum en dragon, bak deze zeer goed aan in olijfolie.
Voor de saus: sjalotjes zeer fijn snijden.
Peterselie en bieslook samen in een glas met schaar fijn knippen.
Room opwarmen met alle kruiden en sjalotjes toevoegen, goed laten inkoken tot de gewenste dikte.
Bak de koteletjes op een hevig vuur in boter of olijfolie en kruid goed met zeezout & peper (enkele minuten) liefst rosé van binnen.
Serveer dit alles zeer warm op een bord en werk af met peterselie en bieslook.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug