Spaghettini met citroenroomsaus en reepjes kalfsvlees

spaghettini_citroen (4K)

  • 400 g spaghettini
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 losgeklopte eieren
  • 1 flesje kookroom
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 50 g fijne geraspte Parmezaanse kaas
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 400 g kalfslapjes in reepjes gesneden
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 eetl. roomboter

Kook de spaghettini in ruim kokend water met zout beetgaar en giet af.
Schep de spaghettini in een andere pan en besprenkel deze met olijfolie.
Meng in de tussentijd de room met de losgeklopte eieren, citroensap en de helft van de kaas en voeg hier 1 eetlepel gehakte peterselie aan toe.
Kruid de kalfsreepjes met peper, zout en citroenrasp en bak ze op een niet te hoog vuur in roomboter lichtbruin en bijna gaar.
Voeg er vervolgens het room-eimengsel aan toe en verwarm het geheel.
Laat niet doorkoken, anders krijg je roerei!
Voeg de massa toe aan de warme pasta en meng het voorzichtig door elkaar.
Serveer het gerecht in diepe borden en bestrooi het als laatste met de gehakte peterselie.
Serveer de overige kaas apart bij het gerecht.

Wijnadvies
Castillo de Moral, Rosado Spanje

Succestip
Giet de totaalmassa in een met boter ingesmeerde cakevorm en maak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 °C gaar in ca. 20 minuten of tot de saus is gestold.
Laat afkoelen en serveer in punten bij de lunch.
U serveert dan een perfecte frittata.

Bron: Spar Succes recepten

Terug