Sukiyaki met entrecote

sukiyaki_entrecote (2K)
voor 2 personen
  • 300 g entrecote
  • 2 wortels
  • 100 g champignons
  • 200 g Chinese kool
  • 250 g rijststicks
  • 20 cl Japanse Sukiyaki Woksaus
  • 2 eetl. wokolie
  • zout
  • peper
  • potje bamboereepjes

Kook 1 liter water met zout.
Zet het vuur uit, week de rijstnoedels 2 à 3 minuten erin en giet af.
Snijd de entrecote in reepjes.
Maak de groenten schoon.
Snijd de wortels en champignons in dunne plakjes, de Chinese kool in reepjes.
Laat de bamboe uitlekken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de entrecote gedurende 1 minuut op hoog vuur.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg aan het achtergebleven vet in de wok de groenten toe en roerbak deze 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de Sukiyaki toe en laat de groenten op laag vuur nog 5 minuten garen.
Voeg de entrecote weer toe en verhit tot het geheel door en door warm is.
Voeg naar smaak zout & peper toe.
Serveer de entrecote met de rijstnoedels.

Bron: MeiAsia - Echt Aziatisch Koken

Terug