IJzervreters

ijzervreters (4K)
voor 4 à 6 personen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, gesneden
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 blikjes gepelde tomaten (240 g)
  • ½ theel. gedroogde tijm
  • 350 g boerenkool
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 12 lasagnavellen
    • voor de béchamelsaus
  • 100 g roomboter
  • 2 eetl. bloem
  • melk

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Fruit de ui 2 minuten in wat olijfolie.
Voeg knoflook en bleekselderij toe en schep een paar keer om.
Doe de tomatenpuree, gepelde tomaten en tijm erbij.
Ongeveer 10 minuten laten sudderen op laag vuur.
Ondertussen kook je de (gesneden!) boerenkool in 10 minuten in een laagje water gaar.
Goed uit laten lekken in een vergiet.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje tomatensaus.
Dek af met 6 lasagnavellen.
Daar overheen weer een laagje tomatensaus en dan een laagje boerenkool.
Strooi de helft (75 gram) van de Parmezaanse kaas erover.
Opnieuw een laag lasagnavellen, dan tomatensaus en daarna weer boerenkool.
Tot slot maak je de béchamelsaus: laat de boter zachtjes smelten in een pan met dikke bodem.
Twee eetlepels bloem toevoegen, rondroeren en een minuutje laten pruttelen.
Scheutje melk erbij en flink roeren, zodat er geen klontjes ontstaan, melk toevoegen tot de saus de juiste dikte heeft.
Verdeel de béchamelsaus over de boerenkool-lasagna en bestrooi het geheel met de rest (75 gram) van de Parmezaanse kaas.
Zet de schaal in de oven.
Na 30 minuten is de lasagna gaar.
Lekker met een knapperige salade.

Bron: Keetsmakelijk

Terug