Slakken (of kip) met gember, room en paprika

  • 1 ui, in grove flinters
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • beetje olie
  • 24 of 48 slakken (blik) of 300 g kipfilet
  • 2 puntpaprika’s, in reepjes
  • 6 eetl. tomatenblokjes (blik)
  • 4 cm verse gember, in reepjes
  • 3 eetl. lichte sojasaus
  • 1 groene peper, in ringetjes
  • 10 cl crème fraîche, losgeroerd

Fruit de ui en de knoflook in wat olie 2 minuten.
Bak meteen de kip mee als je die gebruikt – slakken nog niet.
Doe er de paprika, de tomaat, de gember, de soja en de groene peper bij.
Zet het vuur wat lager en dek de pan af.
Laat 4 minuten garen.
Doe nu de uitgelekte slakken in de pan en warm nog 2 minuten door.
Breng op smaak met zout.
Giet er de room over voor het serveren, maar roer niet.
Eet met rijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug