New Orleans pasta met pikant varkensvlees

new_orleans_pasta (4K)

  • 350 g farfalle (vlinderpasta of strikjes)
  • 2 eetl. olijfolie)
  • 400 g varkenslappen in blokjes gesneden
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • ½ rode, ½ groene, ½ gele paprika
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
  • 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 eetl. versgehakte peterselie of koriander

Kook de farfalle in ruim water met zout beetgaar.
Giet af en besprenkel de farfalle met olijfolie om aan elkaar plakken te voorkomen.
Kruid de varkensvleesblokjes met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak daarin de varkensvleesblokjes om en om goudbruin en gaar.
Schep het vlees uit de pan en houd deze apart.
Voeg bij de braadjus de overige olie toe en bak hierin op matig vuur de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg er vervolgens de overige groenten aan toe en laat het geheel ca. 8 minuten smoren.
Voeg daarna het vlees er aan toe en laat het nog 5 minuten stoven.
Schep de warme pasta in een voorverwarmde diepe schaal en giet het vlees met de saus er overheen.
Bestrooi de pasta tenslotte met de bosui ringetjes en peterselie of koriander.

Wijnadvies
Montalto sauvignon Syrah, Italie

Succestip
Gebruik in plaats van varkensvlees bijv. kip of kalkoen.

Bron: Conimex

Terug