Macaroni met kappertjes en paddestoelen

macaroni_kappertjes (4K)

  • 250 g macaroni
  • 200 g champignons of paddestoelen (in vieren gesneden)
  • 4 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 50 g boter versgemalen peper en zout
  • 1 theel. tijmblaadjes
  • 4 theel. crème fraîche
  • 2 theel. tomatenblokjes
  • 2 theel. kappertjes
  • 1 theel. fijngehakte peterselie of oregano
  • 150 g geraspte pasta kaas

Kook de macaroni in ruim water met zout beetgaar en giet deze af.
Doe de macaroni in een schone grote pan.
Smelt in een andere pan de boter en bak hierin de champignons, tijm en bosui licht aan.
Voeg vervolgens al roerende de tomaatblokjes en crème fraîche toe en breng het aan de kook.
Als laatste de kappertjes aan de saus toevoegen en nog even zachtjes laten doorkoken.
Doe de saus bij de warme macaroni en bestrooi dit met de peterselie of oregano.
Schep de macaroni in een voorverwarmde schaal en serveer de kaas apart.

Wijnadvies
Chianti D.O.C., Sensi, Italie

Succestip
Giet de macaroni in een ovenschotel en bestrooi het met de kaas.
Laat het gerecht vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 °C goudbruin kleuren.

Bron: Spar Succes recepten

Terug