Saucijzen-tomatenstoverij

  • 8 saucijzen of 750 g verse worst van een goede slager
  • 8 tomaten
  • 3 flinke (witte) uien
  • 2 gesnipperde tenen knoflook (of naar smaak meer of minder)
  • 1 afgestreken theel. chiliflakes of 1 fijngesneden rood pepertje
  • 3 dl tomaten-groentesap
  • Jane's Krazy Mixed-Up Salt
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetl. ragfijn geknipte gemengde kruiden: peterselie, selderij, lavas
  • olijfolie of boter
  • groentebouillon of water

Ontvel de tomaten op de bekende manier en snijd ze in stukken.
Snijd de uien in ringen.
Verhit de olie of boter, bak de saucijzen hierin rondom lichtbruin en schep ze uit de pan op een bord.
Bak de uien in dezelfde pan/vet glazig.
Voeg de tomaten, de chiliflakes (of het pepertje) en de knoflook toe en bak ze op middelhoog vuur even mee.
Strooi er zout & peper over en blus af met het tomaten-groentesap.
Leg de saucijzen terug in de pan, leg deksel erop en laat alles op zeer laag vuur 1 uur zachtjes stoven.
Voeg zo nodig nog wat water of groentebouillon toe of laat het laatste kwartier het deksel van de pan;, dit is afhankelijk van hoe sappig de tomaten zijn, het moet een dikke saus worden.
Voeg de fijngeknipte kruiden toe en laat ze even warm worden.
Proef of er nog peper en/of zout bij moet en serveer met rijst, pasta of brood.
Ook lekker met schouderkarbonades of procureurlappen.
U kunt dit gerecht ook in een dubbele hoeveelheid maken want het is zeer geschikt om in te vriezen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug